Dick Le Mair
(percussie, drums, vibrafoon)

Geboren in Den Haag en opgegroeid in een gezin waar muziek een belangrijke rol speelde.
Vader Le Mair was kerkorganist en zoonlief zal dan ook vaak hoog bovenin de kerk, naast het klavier van een imposant orgel te kijken en te luisteren hoe vader speelde.
De piano in huis werd een geliefd object, naspelen van gehoorde platen en kerkmuziek een aangenaam tijdverdrijf en al gauw kwam werk van klassieken als Bach en Mozart op de lessenaar. Maar toen... ontdekte Dick de rock 'n roll. Geen pianospelen meer, geen klassieken, maar drums spelen in plaatselijke rockbands, lessen van jazzdrummers en orkestslagwerkers en door naar het conservatorium om slagwerk en compositie te studeren.dicklemair
Zo maakte hij concertreizen door Europa, Zuid Amerika, Canada en Australië was gastdocent aan de universiteit van Sydney en Caracas. En was voor radio en plaatopnamen in Europese landen en Canada.
De laatse jaren is Dick voornamelijk actief als componist/arrangeur en producer. Hij schreef documentairemuziek voor de Duitse TV, maakte tunes en orkestwerken in opdracht van VPRO en EO en produceerde/arrangeerde orkestopnames voor platenmaatschappijen als EMI, CNR en SONY.
In 1998 werd de eerste eigen CD opgenomen. EMI bracht het album 'Over the Ages' uit, een mengeling van Keltische, klassieke en Gregoriaanse invloeden.
Een tweede, eveneens bij EMI uitgebrachte eigen project is het album 'Impressions of a Pilgrimage'. Een 15-delig symphonisch werk, met groot orkest, koor, vocale en instrumentale solisten, orgel en slagwerk. Deze muziek is het verhaal, de impressie van Dick's reis langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Muziek ook waarin alle invloeden en impressies uit het muzikale verleden van Dick samenkomen.
Daarnaast is Dick al jaren één van de vaste muzikanten van Elly & Rikkert, waar hij bij de concerten gebruik maakt van 'alles wat tikt en rammelt'.

Gedeeltelijk overgenomen van www.dicklemair.net