Bron onbekend (datum onbekend)
'Rikkert Zuiderveld gaat solo'

Rikkert Zuiderveld gaat Solo

Rikkert Zuiderveld heeft zondag 25 maart in het Koningstheater in Den Bosch zijn album ‘Solo’ gepresenteerd. Het is zijn tweede solo album sinds veertig jaar.

Wie een cabaretprogramma van Rikkert wel eens had bezocht vond het niet helemaal raar om hem zonder Elly op het podium te zien staan. Maar nu kwam hij met persoonlijke liedjes en stond af en toe zelfs zonder gitaar voor zich voor het publiek. Dat liet een kwetsbare Rikkert zien.

Over de teksten valt weinig te debateren. Die zijn gewoon goed. Rikkert Zuiderveld verstaat de kunst om te rijmen waar het moet zonder stoplappen of voorspelbaarheden. In de teksten laat hij zien hoe hij naar het leven kijkt en hier en daar zijn ze erg persoonlijk. Zoals ‘Wat ben je mooi’ dat hij voor zijn vrouw schreef.

De muziek is niet meteen de ‘Elly en Rikkert’ muziek die de fans zijn gewend. Nu is het vooral de elektrische gitaar die naar voren komt in prachtige solo’s.

De reacties na afloop van het optreden waren overweldigend. Natuurlijk kon niemand het laten om bij Elly te informeren of zij plannen had om ook een solo-project te gaan doen.

Maar wie Solo hoort weet hoe goed Duo is.